Varför Är Elektroniska Cigaretter så Väldigt Populära?

05092014-10Många av oss har hört om den senaste trenden inom rökning som kallas elektroniska cigaretter. De är mest kända under namnet ”e-cigaretter” och detta alternativ till vanlig rökning har lockat många på senare tid. Många av oss är dock ovissa om precis varför detta har blivit så populärt. För att uppskatta de många fördelarna bör vi först ta oss en titt på hur e-cigaretter fungerar. Därefter kan vi börja gå in på själva fördelarna. Så låt oss ta en snabbtitt på en typisk elektronisk cigarett innan vi fortsätter.

Hur Fungerar Elektroniska Cigaretter?

En elektronisk cigarett fungerar genom att en vätska hettas upp inne i en cylinder av glas, metall eller plast. Ett metallelement omvandlar vätskan till ånga som sedan inhaleras av rökaren. Den inhalerade ”röken” kommer att ge användaren en viss nivå av nikotin. Detta kommer att hjälpa till att tillfredsställa behovet hos vem som helst som försöker sluta med vanliga cigaretter. Eftersom vätskereserverna är ganska ordentliga kan rökaren njuta av otaliga puffar innan han eller hon måste byta ut innehållet.

Inga Tillsatser och Bättre Kontroll

Det bästa med elektroniska cigaretter är nog att de, till skillnad från vanliga cigaretter, inte innehåller några skadliga tillsatser i röken. Kemikalier som kvicksilver, bly och även formaldehyd är ämnen som man kan hitta i vanliga cigaretter. Eftersom deras elektroniska motpart har eliminerat dessa carcinogener kan en stor del av farorna med rökning undvikas.

Elektroniska cigaretter låter även användaren kontrollera andelen nikotin i vätskan. För dom som precis har slutat röka kan det vara nödvändigt med högre koncentrationer. Dessa nivåer kan sedan inom sinom tid minskas. Detta hjälper till att ta bort abstinensen och det blir mycket enklare att gå över till elektroniska cigaretter än att bara kallt sluta med vanliga.

Otaliga Smaker

Rökaren kan njuta av en nästan obegränsad mängd med smaker med elektroniska cigaretter. Detta kommer såklart att förbättra den övergripande upplevelsen med rökning och man kan även byta smak för att få lite variation. Då elektroniska cigaretter erbjuder smaker som choklad, pepparmint, kryddnejlika och till och med knäck så är det svårt att inte bli frestad.

Intressanta stilar

Mycket av vårt fokus har fram tills nu handlat om ånga, men det är viktigt att tänka på att elektroniska cigaretter kommer i en rad olika och unika stilar. Kunder kan få märken med metall, glas och till och med keramik, så det finns helt klart en form för varje smak. Från det mest minimalistiska till det vackraste du kan tänka dig, det finns helt klart en cigarett som passar varje personlighet och stil. Så är knappast fallet med vanliga cigaretter.

Bekvämlighet

Framför allt erbjuder de moderna elektroniska cigaretterna dig en bekvämlighet som är omöjlig för vanliga rökare. Dessa smarta enheter kan användas på de flesta offentliga platser som exempelvis restauranger och biosalonger. Så de som helt plötsligt får ett sug efter nikotin efter en god måltid eller under en film behöver inte oroa sig.

Utöver personlig bekvämlighet bör vi också komma ihåg att ångan hos elektroniska cigaretter är betydligt behagligare för icke rökare, vilket innebär att varje typ av obekväm situation kan undvikas helt. De med en partner eller med barn som avskyr röken från vanliga cigaretter kommer att bli lyckliga över att det äntligen finns ett elektroniskt alternativ.

Detta är några av anledningarna till varför ”e-cigaretter” har ökat så mycket i popularitet bland rökare av alla åldrar. Då detta är en relativt ny trend kommer det att bli intressant att se vad framtiden kommer att föra med sig för dessa spektakulära och inspirerande alternativ.