Hur en elektronisk cigarett utan nikotin kan hjälpa dig att sluta röka

25062014-06Även om rökning är en vanlig social vana världen över, är de flesta rökare medvetna om hälsoriskerna med att röka traditionella tobakscigaretter. Långvarig användning av cigaretter kan leda till sjukdomar, såsom halscancer, tuberkulos, och lungcancer, med flera. Det kan också leda till sociala och psykologiska problem. Då tobak är beroendeframkallande, kan det visa sig bli en svår uppgift att sluta röka. Men i dag är det lättare att sluta röka, tack vare uppfinningen av den elektroniska cigaretten (e cigarett).

Den elektroniska cigaretten är en revolutionerande produkt som kan förändra livet för icke-rökare och rökare världen över. Det är en enhet som är utformad för att simulera rökningen. Även om det är en elektronisk apparat, känns och ser den ut som en traditionell tobakscigarett. Sedan den lanserades på marknaden 2004, har denna cigarett utvecklats och finns nu tillgänglig i en mängd olika färger, stilar och exotiska designer.

I dag finns det många företag som tillverkar och säljer högkvalitativa, elektroniska cigaretter. Den senaste modellen från de flesta företag är en elegant, tvådelad enhet som inkluderar ett utbytbart filter som kallas cartomiser och ett långverkande, laddningsbart batteri. Dessa cigaretter är idealiska för alla typer av rökare och fortsätter att öka i popularitet världen över.

Engångs e-cigaretter finns också tillgängliga på marknaden. Dessa utgörs av enheter med en i förväg uppladdat batteri. Dessa e-cigaretter kasseras efter användning. De är populära bland flitiga resenärer, de som vill experimentera med e-cigaretter, och de som vill ha en snabb eller tillfälligt nikotinkick.

Den elektroniska cigaretten innehåller inte tobak; stället innehåller den en e-vätska tillverkad av högkvalitativa ingredienser såsom nikotin, vegetabiliskt glycerin och propylenglykol. E-vätskan ryms i en cartomiser, och när rökaren (e-rökaren) inhalerar, aktiveras de elektroniska kretsarna i e cigaretten. Därmed påbörjas en förångningsprocess, där e-vätskan värms upp och förvandlas till ånga. E-rökaren inhalerar och andas ut denna ånga som avdunstar nästan omedelbart efter utandning.

E-vätskan säljs i filterform och finns med olika nikotinstyrkor. Exempelvis erbjuder Dansmoke, ett av de ledande elektroniska cigarettföretagen, cigaretter med olika nikotinnivåer. 24 mg nikotin motsvarar en vanlig cigarett, 16 mg nikotin motsvarar en light cigarett, 10 mg nikotin en ultralight cigarett, medan 0 mg nikotin innehåller noll nikotin.

På grund av deras olika nikotinnivåer, är elektroniska cigaretter perfekt för dem som vill sluta röka. Man kan bli av med nikotinberoendet genom att gradvis minska sitt nikotinintag. Om en e-rökare konstant skulle sänka sitt nikotinintag, kan det vansinniga nikotinbegäret minska efter en månad eller två. Efter att ha vant kroppen vid elektroniska cigaretter med låga nikotinnivåer, är det sista steget att prova elektroniska cigaretter utan nikotin. E-vätskan i sådana cigaretter är fri från nikotin.

En elektronisk cigarett utan nikotin kompromissar inte med ångkapacitet och smak. Den erbjuder således samma fantastiska smak och ånga som de med nikotin. Det innebär att en e-rökare fortfarande kan njuta av vaping men på ett sundare sätt. Dessutom kan hen sluta röka efter att oavbrutet ha använt denna typ av cigarett under ett helt år.

Förutom att vara det perfekta valet för dem som vill sluta röka, har en elektronisk cigarett utan nikotin även andra fördelar. Den avger ingen obehaglig lukt, aska, tjära, eller brand, vilket gör det möjligt att röka var som helst när som helst. Det innebär också att det inte finns någon obehaglig lukt på e-rökarens kläder, hår, eller möbler. Den förorenar heller inte miljön då den inte producerar fimpar eller kolmonoxid.

Elektroniska cigaretter utan nikotin är mer prisvänliga än traditionella cigaretter. Efter att ha köpt ett startpaket, kan e-rökaren spara pengar genom att köpa nikotinfri e-vätska i bulk. Dansmoke säljer dem även i filterform som kommer i 5-pack. Varje förpackning kostar € 16,95, och varje filter motsvarar 25 traditionella cigaretter. Dessutom är dessa cigaretter automatiska, så det finns inget behov av tändstickor eller tändare. E-rökaren kan därför spara en hel del pengar varje månad.

Den elektroniska cigaretten utan nikotin är perfekt för dem som letar efter ett sundare alternativ till traditionella cigaretter och för dem som vill sluta röka. Dessa produkter finns tillgängliga i kit, filter och engångsvarianter. DanSmoke erbjuder olika smaker av dessa cigaretter till konkurrenskraftiga priser. Några av de mest populära smakerna inkluderar Arabian Classic, Menthol, Royal Scandinavian, och US original. Dessa produkter kan enkelt köpas i företagets nätbutik.