Elektroniska cigaretter – det nya modetillbehöret för rökare?

05092014-04Ökningen av antalet Elektroniska Cigaretter runt om i världen har varit helt fenomenal. Miljontals rökare har bytt till e-cigaretter och upplevt både en bättre hälsa och tjockare plånbok.

Exempelvis, i Storbritannien under 2013, enligt en undersökning av YouGov för anti-tobaks organisationen Ash (Action on Smoking and Health), har antalet användare av e-cigaretter i landet gått upp till 2.1 miljoner; en tredubbel ökning sedan förra året.

Uppgången av antalet personer som använder Elektroniska Cigaretter beror utan tvekan på faktumet att många rökare faktiskt vill sluta röka, men också, med tanke på tobaksförbudet på offentliga platser i många länder, använda e-cigaretter för att få en nikotinkick utan att bryta mot lagen.

Det stora utbudet av e-cigaretter innebär att du kan välja en Elektronisk Cigarett som matchar dig, dina planer för dagen eller ditt humör! Att röka behöver inte längre innebära dålig andedräkt och illaluktande kläder eftersom det nu finns smaker som olika frukter, choklad, kaffe och vanilj – som alla är designade för att ge dig en nikotinkick utan tobak. Du kan såklart även få Elektroniska Cigaretter med tobaks- eller mentolsmak ifall du föredrar detta. Precis som med cigaretter finns det olika styrkor beroende på dina preferenser.

Att röka en e-cigarett kallas att ‘ånga’ eftersom ‘röken’ som skapas verkligen är en ånga, skapad från upphettning av nikotinlösningen. Och nu verkar det även ha blivit en trend bland kändisar att ånga.

En snabb Google sökning kommer att visa bilder på många kändisar som tycker om att ånga, från internationella popstjärnor som Bruno Mars, Barry Manilow och Katy Perry, till skådespelare som Johnny Depp, Leonardo DiCaprio och Zac Efron. Det finns även dussintals med upplägg på Pinterest med bilder på kändisar, som använder sina e-cigaretter, där man kan gissa vilken smak de ångar. Många kändisar försökte dölja faktumet att de rökte tobak, men de har inte haft några problem med att någon tar en bild på dem med en e-cigarett – dessa stjärnor har till och med synts stå och ånga på 2014 Golden Globe Awards. Detta har skapat ännu större uppståndelse över dessa produkter, vilket har uppmuntrat fler och fler rökare att istället börja ånga.

Så om du funderar på att byta till e-cigaretter, var börjar man? Lyckligtvis finns hjälpen nära. Ledande märken som DanSmoke har ordentligt med hjälp och råd på sin sida, med detaljerad information angående hur en e-cigarett ser ut och hur man använder den, plus ordentligt med feedback från kunder. Du kan hitta råd och information om hur man väljer rätt styrkenivå och recensioner från kunder om de bästa smakerna. Många företag erbjuder även ‘startpaket’, vilket gör att du kan prova deras produkter till en väldigt låg kostnad.

Ångfenomenet är verkligen här för att stanna, eftersom allt fler människor – och kändisar – hittar ett nytt, hälsosammare, mer socialt acceptabelt sätt att njuta sin nikotin på – offentligt och i sina egna hem.