Berättelsen om den revolutionerande e cigaretten.

04072014-11E cigaretter, eller förångare, har allt sedan tobaksrökning blev dåliga nyheter, blivit det största enskilda stödet för att hjälpa människor att bli kvitt tobaksrökvanan. Deras enorma popularitet och framgång ser ut att fortsätta med fler och fler tobaksrökare som börjar använda dem.

Många av oss började troligen lägga märke till folk som puffar på dessa märkliga rör; inhalera, och blåsa ut rök, för ungefär två år sedan. Mitt eget sammanträffande skedde år 2012 när en kund kom in i baren rökandes en e cigarett och som förklarade för mig exakt vad de var.

Visste du att de tidigaste e cigaretterna kan spåras så långt tillbaka som 1963? Ja, du läste rätt, för över 50 år sedan patenterade en herre vid namn Herbert A. Gilbert en enhet som “en rökfri icke-tobakscigarett”. Även om den faktiskt var utformad för att producera samma effekt som dagens e cigaretter blev den aldrig producerad för kommersiellt syfte.

Det var först år 2003 som Hon Lik, en kinesisk apotekare, uppfann föregångaren till dagens moderna elektroniska cigarett. Utan att tråka ut dig med alla tekniska detaljer, utgör dess operativsystem fortfarande grunden för de e cigaretter som produceras idag.

Hon Liks arbetsgivare, Golden Dragon Holdings, lanserade sin e cigarett på den kinesiska marknaden i maj 2004 och började exportera cigaretten och tillhörande produkter år 2005-2006.

Även om majoriteten av enheterna fortfarande i stor utsträckning tillverkas i Kina, har sedan den första elektroniska cigaretten lanserades på världsmarknaden, nya patent beviljats i olika länder och designen förändrats. E-cigaretter bestående av två såväl som tre delar, är nu tillgängliga.

De stora tobaksbolagen har genom åren drabbats av ökad beskattning på cigarettpaketen som säljs till konsumenter. Förbud mot TV-reklam och sponsring har fortsatt att påverka försäljningssiffrorna negativt; men på något sätt finner folk ett sätt att betala för nästa paket cigaretter. I och med lanseringen av den elektroniska cigaretten på marknaden började dock äntligen allvarliga varningsklockor att ringa för tobaksbolagen.

De började inse att slutet mycket väl kunde vara nära för deras tobaksrelaterade produkter, och för att motverka detta hot började många involvera sig i forskning och produktion om den elektroniska cigaretten. Ett drag som bara kan vara till nytta för detaljhandelsföretag såväl som för konsumenter.

Denna massiva ökning i användningen av e-cigaretter har även dragit till sig regeringars intresse. Deras skattintäkter minskar i takt med det stora antal rökare som ger upp tobakscigarettvanan, och de kommer snart att ha ett intresse i att återhämta sina förluster. Forskning pågår för närvarande och lagstiftningen kommer med all sannolikhet att ändras.

Med det sagt, oavsett hur man vrider och vänder på det, kan det inte förnekas att användningen av elektroniska cigaretter helt eliminerar alla carcinogena effekter relaterade till tobaksrökning. Under alla år har regeringen försökt att övertala hela den tobaksrökande befolkningen att sluta, så de har få logiska argument mot användningen av e-cigaretter.

Från konsumentens synpunkt, säkerställer alla dessa granskningar och statliga forskningsavdelningar som undersöker tillverkning och säker användning av elektroniska cigaretter, att tillverkare producerar e-cigaretter av högsta kvalitet.

DanSmoke är ett sådant företag som har gått i spetsen för ny e-cigarett teknologi och produktion. Distribuerad från ett brittiskt lager med kontor i Danmark, är deras produkter redan noggrant kontrollerade, certifierade och godkända innan de släpps ut på marknaden.

Med sin kombination av en högkvalitativ e-cigarett som är ytterst priskonkurrenskraftig, fortsätter deras andel av den brittiska och europeiska marknaden att öka för varje år.

Om du är en tobaksrökare som funderar på att sluta, är tiden inne att på allvar överväga att köpa ditt första elektroniska cigarettkit. Vi vet alla att det inte är lätt att bli kvitt en ovana, som en före detta tre-paket-om-dagen-rökare vet jag bättre än de flesta hur svårt det är.

Efter att tidigare ha försökt och misslyckats med hjälp av tuggummi, sprayer och alla andra hjälpmedel som fanns tillgängliga, började jag till slut att sätta in stora resurser för att minska mitt tobaksintag, och alla obehagliga biverkningar följde på det.

Att tänka på när du väljer din första e-cigarett. Välj ett munstycke som känns bekvämt när du suger på det. Se till att enheten är i stånd att hantera din tobaksrökningskonsumtion. Såvida du inte väljer en neutral smak, välj en smak som inte är överväldigande, min personliga favorit är Forest Fruits. Slutligen, om du röker mer än tjugo per dag, börja med en vätska på ca 16 mg nikotin, och minska inte ner det med mer än 2 mg i taget. Lycka till.