Ångcigaretter: säkerhet och viktiga fördelar

L3Ångcigaretter har uppnått en enorm popularitet under 2000-talet. Dessa coola, strömlinjeformade och mycket avancerade enheter är på väg att definiera marknaden och kan mycket väl komma att utgöra nästa generation rökprodukter. De är kända under andra namn vid sidan av ångcigaretter, de vanligaste inkluderar; elektroniska cigaretter, e-cigaretter eller till och med den förkortade formen “e-cigg”. Ändå är deras syfte tydligt. De här alternativen är utmärkta sätt att hjälpa en rökare att undvika de farliga kemikalier som finns i traditionella cigarrer och cigaretter, och dessutom göra det på ett snyggt och tilldragande sätt. Däremot har det varit en hel del spekulationer gällande säkerheten för dessa anordningar, samt de fördelar som man kan förvänta sig att åtnjuta. Så, låt oss granska dessa två viktiga aspekter i lite mera detalj för att kunna förstå hur revolutionerande dessa ångcigaretter verkligen är.

Säkerhet

Till att börja med är det viktigt att inse vad det är som representerar majoriteten av hälsoproblemen i förhållande till traditionella cigaretter. En av de viktigaste faktorerna som gör att de är skadliga är det faktum att de innehåller ett stort antal fyllmedel, kemikalier och andra syntetiska tillsatser. Rent ut sagt, är det ett veritabelt hopkok av olika skadliga ämnen, och forskare har nu fastställt att de kan orsaka irreparabla skador på kroppen. Några av de sjukdomar som de kan orsaka inkluderar, men är inte begränsade till:

• Högt blodtryck
• Hjärtsjukdomar
• Stroke
• Fetma
• Fosterskador
• Lungcancer

Tack och lov, innehåller ångcigaretter ingen av dessa kemikalier och medför därför heller inte några av dessa risker. I själva verket är den enda likheten mellan en elektronisk cigarett och en traditionell cigarett att de båda innehåller varierande halter av nikotin (dock kan dessa nikotinhalter kontrolleras i e-cigaretter och många erbjuder faktiskt även helt nikotinfria produkter). Därför kan de som väljer att skifta till att röka en elektronisk cigarett vara säkra på att de inte utsätts för något av de cancerframkallande ämnen som kan orsaka tidigare nämnda sjukdomar.

Många val

Det bör nämnas att ångcigaretter erbjuder en mängd olika vätskor som kan omvandlas till ånga genom upphettning. Medan de som just har slutat röka kanske väljer att njuta av en elektronisk cigarett med en låg nikotinhalt, finns det faktiskt även en hel del andra alternativ. Ett av de vanligaste alternativen är att välja en smaksatt ånga.

I detta fall har den vätska som finns inuti cigaretten en naturlig smaktillsats som avger en subtil smak när det förångas genom värmeelementet som finns inuti enheten. I takt med att tekniken stadigt har utvecklats, har antalet möjliga smaker som kan inhaleras ökat. Det här extra tillvalet tillför en extra krydda till detta innovativa alternativ.

Dessutom har större europeiska tillverkare som Dansmoke, själva börjat erbjuda sina kunder ett stort urval av e-cigaretter. Medan vanliga ångcigaretter fortsatt är mycket populära, är engångsmodeller idealiska för dem med en aktiv livsstil. Tillbehör såsom smala batterier som möjliggör långvarig användning och en portabel, plug-in laddare är bara några av de många tillbehör som man kan förvänta sig att åtnjuta. Slutsatsen är ganska enkel: elektroniska cigaretter kan tillgodose i stort sett varje rökares individuella behov.

Sluta på ett enkelt sätt

Det har varit välkänt i decennier att tobaksrökning är en notoriskt svår vana att bryta. Även för dem som slutar helt tvärt, är chansen stor att de förr eller senare kommer att börja röka igen. Det finns två huvudsakliga skäl till varför så är fallet. Först och främst, de kemikalier som finns i cigaretter är starkt beroendeframkallande. För det andra finns det en mycket påtaglig psykologisk aspekt som kretsar kring den fysiska vanan att tända en cigarett med ett glas vin eller efter en utsökt måltid. Tack och lov, adresserar ångcigaretter båda dessa problem med en effektivitet som man för några år sedan inte ens kunde drömma om.

Möjligheten för en användare att välja en e-cigarett med nikotin är en viktig fördel. Nikotinet i ångan kan på ett mer effektivt sätt tillfredsställa suget än nikotinet i en traditionell cigarett. Detta möjliggör en smidig övergång till ångcigaretter, utan den ångest och humörsvängningar som oftast är följden när man helt eliminerar intaget av nikotin. För det andra kan nikotinhalterna anpassas och kontrolleras av användarna. Detta gör det möjligt för rökare att gradvis minska intaget av detta ämne. I själva verket leder det ofta till att många användare med tiden ger upp nikotin helt och hållet.

Den andra stora fördelen som kommer med dessa innovativa alternativ är att den fysiska handlingen av att inhalera ångan tillfredsställer det psykologiska behovet av att röka i vissa situationer. Vad som kanske är en ännu större fördel är att dessa elektroniska enheter kan avnjutas på platser där traditionella cigaretter är förbjudna. En handfull av dessa områden innefattar:

• Restauranger
• Biljardhallar
• Biografer
• Offentliga parker (i vissa regioner)
• Hemma i bostaden hos en icke-rökare

Så, det framkommer tydligt att enbart denna flexibilitet med stor säkerhet kommer att ha en inverkan på funktionaliteten av dessa produkter och därmed deras universella tillämpning.

Framtidens rökning?

Det har länge spåtts att den dagen till slut kommer, när merparten av rökarna kommer att välja dessa hälsosamma och säkra alternativ. Medan detta fortfarande kan komma att ligga långt fram i tiden, kan den senaste tidens intresse för ångcigaretter faktiskt indikera att en sådan utveckling redan har börjat.

Teknologiska framsteg gör att dessa enheter erbjuds i en mängd olika design, stil och material. Som tidigare nämnts, kan det stora utbudet av smaker tillgodose varje rökares individuella smak. Det faktum att de kan brukas i en mängd olika sociala situationer, bidrar till att eliminera det sociala stigma associerad med traditionella cigaretter.

Dessa är några av anledningarna till varför företag såsom Dansmoke nu har en kundbas som till synes växer för var dag. Detta verkar dock endast bara vara början på en växande trend. Eftersom den yngre generationen nu insett behovet av ett hälsosammare alternativ till rökning och börjat anamma denna banbrytande teknik, kan man endast förvänta sig att populariteten för dessa unika prylar kommer att öka i framtiden.